PUPOVAC ODGOVORIO BRKIĆU

'Neću tražiti sigurnije mjesto, ovo je moja zemlja'

08.03.2016 u 17:07

Bionic
Reading

'Ako je Milorad Pupovac ugrožen, neka ode tamo gdje nije ugrožen', žestoko je poručio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, upitan za tvrdnje da je HDZ odgovoran za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima. Nije dugo trebalo da stigne i odgovor Pupovca

'Riječi kandidata za člana Vlade RH upravo su onakve kakve smo do sada dokumentirali u našem Biltenu. Gospodin Brkić, neovisno o tome gdje će biti, u Vladi ili negdje drugdje, naći će se dogodine sasvim izvjesno u Biltenu SNV-a', poručio je Pupovac Brkiću.

'Što se sigurnijega mjesta tiče, nit sam ga tražio niti ću ga tražiti, ni zbog sebe ni zbog onih koje zastupam. Ovo je i moja zemlja, kao i zemlja onih koje predstavljam. U njoj smo se borili i borit ćemo se protiv ovakvog govora, kakvu god on silu predstavljao', kazao je Pupovac.

Naime, u biltenu Srpskog narodnog vijeća, kojeg spominje Pupovac, pobrojani su slučajevi etnički motoviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj. Po podacima SNV-a, prikupljenima u suradnji s klubom zastupnika SDSS-a u Saboru, u 2014. godini zabilježena su 82 slučaja etnički motiviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje, dok je lani zabilježeno 189 takvih slučajeva. Na predstavljanju tog biltena Pupovac je kazao kako je HDZ jačanjem nacionalizma odgovoran za poticanje govora mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić upitan kako komentira optužbe saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca da je HDZ odgovoran za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima, odgovorio je kako on nikoga ne mrzi već ima puno prijetelja Srba koji vole svoju domovinu Hrvatsku.

'Nikoga ne mrzim i nije mi jasno otkud mu taj termin mržnja', kazao je. Ističe da građani slobodno šeću zemljom i nikome se ne prijeti.

'Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa niti Pupovac. Ako je, neka ode tamo gdje neće biti ugrožen', rekao je.