MINISTAR NAJAVIO

Neće biti poskupljenja dopunskog niti zabrane pobačaja

18.01.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Milan Kujundžić potvrdio je kako dopunsko osiguranje neće poskupjeti, a uštede u zdravstvu će se pokušati postići kroz javne nabave. Govoreći o zabrani pobačaja, ustvrdio je kako ona 'neće riješiti problem', a Vlada će se fokusirati na demografsku politiku

Gostujući u emisiji RTL danas, Kujundžić je najavio da će zdravstveni sustav pokušati ostvariti uštede u javnoj nabavi. 'Ako možemo jeftinije dobiti lijekove i medicinski materijal javnom nabavom, moramo pokušati', najavio je Kujundžić.

Upitan je li za zabranu abortusa, ministar zdravlja odgovara: 'Klasifikacije lijevo, desno, konzervativac, liberal - nerado prihvaćam. Zabranom abortusa ne bismo riješili problem. Začeto dijete i majka tog djeteta trebaju imati sigurnost da će Hrvatska preuzeti odgovornost, da majka ne strahuje za mlijeko, pelene, školu i sutra posao. Demografija je najvažnije političko pitanje aktualne vlasti. Vlada će staviti pod broj jedan demografiju i iseljavanje. Mnogo toga nam je važno, no ovo nam je najvažnije', kaže Kujundžić.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.