SDP ČEKA PROSVJEDNIKE, HDZ NE

'Ne želimo razgovarati sa strankama!'

16.07.2010 u 15:44

Bionic
Reading

Aktivisti Zelene akcije i Prava na Grad zakazali su za 18 sati novi prosvjed za Varšavsku, ovoga puta ispred sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu, a potom planiraju otići i ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Kako nam je rekao Teodor Celakoski iz PNG-a, ne očekuju da ih itko primi niti žele i s kim razgovarati

'Očekujemo da se na prosvjedu pojavi uobičajeni broj naših članova ili simpatizera i građana koje i ovom prigodom pozivamo da nam se pridruže. Nemamo namjeru s nikim iz tih stranaka razgovarati niti želimo da nas itko prima jer je riječ o prosvjedu', kazao je Celakoski

Dok u HDZ-u nisu ni imali namjeru nikoga primati jer im se nitko nije ni najavio, u SDP-u, koji očito osjeća odgovornost s obzirom na to da je zeleno svjetlo u Skupštini za projekt Cvjetni prolaz dala njegova većina u Skupštini, razmišljaju o tome da prosvjednike ipak pozovu na razgovor.

'U SDP i ispred SDP-a svi su uvijek dobrodošli, pa tako i građani koji će doći na prosvjed. Njihovi zahtjevi će biti saslušani jer SDP nije nikada i nikada neće bježati od građana', rekla je glasnogovornica SDP-a Ivana Grljak koja nam nije do zaključenja ovoga teksta mogla reći hoće li prosvjednike dočekati i šef stranke Zoran Milanović.

U središnjici HDZ-a očito je da neće biti nikoga osim možda čistačica.

U središnjici će biti ljudi koji tamo rade do četiri sata, pola pet, do kada im traje radno vrijeme', obavijestila nas je glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.