AUSTRALSKE DVOJBE

Ne toplesu zbog muslimana i Azijaca

30.12.2008 u 11:06

Bionic
Reading

Konzervativni zastupnik u australskom parlamentu Fred Nile smatra da treba zabraniti sunčanje u toplesu na tamošnjim plažama kako bi se zaštitile muslimanske i azijske zajednice od nemorala

Velečasni Nile odbacio je optužbe da se poziva na muslimanske i azijske zajednice kako bi prošao njegov zakon o zabrani kupanja u toplesu na najpopularnijim australskim plažama.

'Naša reputacija kao konzervativnog, ali tolerantnog društva mogla bi erodirati zahvaljujući liberalnim gostima', smatra on. Nile dalje navodi da bi se na njihovim plažama svi trebali osjećati ugodno, bez obzira na religijske ili kulturalne nazore.

'Ako su došli iz zemalja Bliskog istoka ili Azije gdje se žene nikada ne skidaju u toples – ustvari nose mnogo odjeće na sebi – smatram da je važno poštovati sve različitosti koje sačinjavaju Australiju', objasnio je brižni velečasni. Nile kaže da i mnogi Australci i Australke s negodovanjem gledaju na toplese na plažama i pita se što je iduće – skidanje do gola na javnim površinama.