ZNANSTVENI PIKNIK

Ne propustite: Crne rupe, hologrami, laserske harfe...

10.12.2015 u 13:52

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Crne rupe, svemirska prašina, interaktivni Mars, laserska harfa, solarna vozila, domaći roboti i dronovi, proširena stvarnost, Van der Grafov generator i ostale svemirske i znanstvene čarolije čekaju vas na zagrebačkom Velesajmu (paviljon br. 6) na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku u petak i subotu 11. i 12. prosinca od 10 do 19 sati!

Znanstveni piknik, događanje koje iz godine u godinu sve više raste i oduševljava građane, stiže u petak i subotu na Zagrebački velesajam. Svi željni pametne zabave i drugačijeg doživljaja stvarnosti uživati će dva dana uz vrhunske svjetske znanstvene komunikatore.

Moći ćete čuti najnovija saznanja o crnim rupama, svemirskoj prašini, gravitacijskim valovima, priču o Higgsovom bozonu, osjetiti Mars, oživjeti putovanje do Plutona i dalje, obmanuti se optičkim varkama, iznenaditi se hologramskom stvarnošću, družiti se s robotima, te uvidjeti nevjerojatne mogućnosti 3D printera i ostalih znanstvenih čuda.

Djeca, ali i odrasli, će tijekom cijelog dana moći uživati i u Kids' corneru gdje će moći izrađivati vjetrulje, naučiti kako šifrirati poruke poput tajnih agenata, zaigrati magnetni nogomet, dodavati se balonima od sapunice i graditi s legaćima i slamčicama.

Pripremite se i na doživljaj elektriciteta koji vam prolazi kroz cijelo tijelo i diže kosu na glavi sa Van der Graafovim generatorom.
Tu je i prostrana pozornica na kojoj ćete doživjeti leteći cirkus znanosti uz naše dinamične edukatore, a uz sve to na vas čeka i relax zona i restoran s običnom, ali i znanstvenom klopom.

Piknik organiziraju Udruga profesor Baltazar, Institut Ruđer Bošković, te Mreža popularizatora znanosti.

Ulaz za oba dana Znanstvenog piknika je besplatan, a više o svemu možete doznati na www.znanstvenipiknik.com i facebook: ZnanstveniPiknik.