MILANOVIĆ UPOZORIO MEDIJE

'Ne prejudicirajte odluku o Pelješkom mostu, umanjujete nam šanse'

28.11.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović na današnjoj sjednici Vlade ogradio se od napisa jedne dnevne novine o tome da Europska komisija favorizira projekt Pelješkog mosta te da ga je spremna financirati. Premijer je upozorio da se takvi napisi smatraju pritiskom i da pregovori s Komisijom oko mosta još nisu završeni

Studija o izvedivosti Pelješkog mosta još nije službeno ocijenjena, a svi preuranjeni napisi o tome štete hrvatskim interesima - tvrdi premijer Zoran Milanović.

'Preuranjeni zaključci umanjuju šanse i tumače se kao oblik javnog pritiska na one koji donose odluke', rekao je Milanović i apelirao na medije da se suzdrže od prejudiciranja. 'Siguran sam da mediji to neće poslušati i da će se i dalje isto raditi, ali se ja od toga ograđujem. Ti napisi nemaju veze s Vladom i umanjuju šanse da se projekt ostvari', zaključio je Milanović.

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je da studija izvedivosti u Zagreb formalno nije stigla i da se još uvijek vode konzultacije ministarstva i izrađivača studije iz Francuske. Rekao je da će zaključci studije biti poznati u prvoj polovici prosinca. 'Dakle, radi se o konzultaciji i radnom tekstu koji je podložan komentarima i svim zainteresiranim strankama. Ja neću komentirati rezultate do kraja formalnog završetka studije', rekao je Hajdaš Dončić.