SOL CAMPBELL OGORČEN

Navijači, s Eura se možete vratiti u lijesu

28.05.2012 u 12:37

Bionic
Reading

Bivši stoper Tottenhama, Arsenala i engleske nogometne reprezentacije Sol Campbell (37) odaslao je upozorenje engleskim navijačima koji su planirali ići bodriti boje 'Tri lava' na Euro u Ukrajinu i Poljsku

'Ostanite kući, gledajte Euro na televiziji. Nemojte riskirati, inače biste se mogli vratiti kući u ljesovima. Mislim da su pogriješili (što su dodijelili Euro Ukrajini i Poljskoj, op. a.), no ono što su trebali poručiti jest da riješe svoje vlastite probleme prije turnira. Ne zaslužujete tako prestižni turnir u svojoj zemlji dok ne riješite svoje probleme', poručio je vlasnik 73 nastupa u reprezentativnom dresu Engleske za BBC-ovu Panoramu.

Campbell smatra da engleskim navijačima u Ukrajini i Poljskoj prijeti preveliki rizik od nasilja i rasizma i te zemlje smatra općenito nesigurnima.

Već ranije obitelji nekolicine engleskih tamnoputih reprezentativaca poput Thea Walcotta, Joleona Lescotta i Alexa Oxlade-Chamberlaina kazale su da nemaju namjera putovati na Euro navevši kao glavni razlog strah od mogućeg rasističkog zlostavljanja.