jak vjetar

Nasukao se katamaran na Žirju, nema ozlijeđenih

06.02.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Katamaran 'Komiža' koji prometuje na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik nasukao se u srijedu rano ujutro na otoku Žirju, u uvali Muna, prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su iz Lučke kapetanije Šibenik

'Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6,15 sati. U tijeku je odsukavanje koje obavlja brod Lučke kapetanije i očekujemo da će brod ubrzo biti dotegljen u Šibenik. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, sve je prošlo bez ozlijeđenih', kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propele i dijela pramca.

Da je brod je odsukan u 8,15 sati potvrdili su nam i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki 'Catamaran line' koja održava pomorsku liniju na relaciji Žirje-Kaprije-Šibenik kazali su kako je pomorskoj nesreći 'kumovao' jak vjetar.

'To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhao je jak vjetar i kapetan se nije mogao ispraviti, a budući da je uvala uska, odmah je isključio komande kako bi spriječio veća oštećenja. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih', kazao je za ŠibenikIN Igor Lučić iz tvrtke 'Catamaran Line' u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.