otvoreno pismo

Nastavlja se rat u HDSSB-u: Traže Vulinovu ostavku jer je okrenuo leđa Glavašu

26.06.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Nezadovoljan radom predsjednika HDSSB-a Draganom Vulinom kao i njegovim najnovijim potezom, ulaskom u koaliciju s Ivanom Vrkićem u Osijeku s HNS-om, SDP-om, ANU-om i Mostom, član stranačkog Predsjedništva te predsjednik brodsko-posavskog ogranka Dubravko Kolundžić poslao je otvoreno pismo u kojemu ga poziva da podnese ostavku jer se u kampanji ogradio i od stranačkog utemljitelja Branimira Glavaša

'Proanaliziratje svoju odgovornost, podnesite ostavku na dužnost predsjednika i sazovite novi Izborni sabor HDSSB-a', poručio je član HDSSB-ova Predsjedništva Dubravko Kolundžić predsjedniku Draganu Vulinu.

Na takav potez potaknut je, kako piše, jer su nakon stranačkog sabora 15. siječnja održane tek dvije sjednice Predsjedništva.

'Smatram da bi nakon izbornog rezultata koji je daleko ispod očekivanja trebali analizirati zbog čega je do toga došlo i svatko preuzeti svoj dio odgovornosti. Najveća je odgovornost, dakako, na predsjedniku stranke, a kako se čini, Vama nije na kraj pameti (barem iz elementarne političke pristojnosti) ponuditi svoj mandat na raspolaganje', piše Kolundžić navodeći primjer Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka gdje HDSSB ulazi u, kaže, neprincipijelne koalicije, na jednoj razini s HDZ-om, a drugoj SDP-om i time šalju poruku javnosti kako im je najvažnije domoći se bar mrvica vlasti i uhljebiti par gladnih (nezasitnih) usta. 

U pismu se navodi kako se stječe dojam da se predsjednik s malom grupom svojih istomišljenika zatvorio u jednu 'elitističku kastu' od ukupno četiri od pet ljudi te da je stranka podređena osobni interesima jer ne zna kojim smjerom HDSSB treba ići dalje. 

HDSSB-u prijeti potpuna propast i nestanak

'Ako niste u stanju vratiti stranku na ona ishodišta koja su građani u vrijeme osnivanja prepoznali kao svoj interes, bolje da se povučete. I još jednom naglašavam: oduzimati utemeljitelju mjesto koje ima kako u našoj stranci tako i u ukupnoj hrvatskoj politici je pokazatelj Vašeg potpunog nerazumijevanja odnosa na političkoj sceni', poručuje se Vulinu u pismu navodeći kako je sramno odricati se onoga koji ih je stvorio te da će lutanje narednih godina, ako se ništa ne promijeni, završiti samo na jedan način – propašću i potpunim nestankom HDSSB-a

Najveći je problem, smatra Kolundžić, što stranka nije imala jasnu poruku pred izbore, građanima nisu rekli koji su im ciljevi niti konkretni potezi koje bi povukli kako globalno tako i u svakoj pojedinoj sredini za što odgovornim drži stranačkog predsjednika.  

'Nije mi se svidjelo što ste u kampanji neprekidno odmicali Glavaša od HDSSB-a pričama da se on 'povukao u mirovinu'. Kao predsjednik HDSSB-a, odmicali ste se i od vlastite stranke naivno vjerujući kako Vi vrijedite više od naše stranke, a što su birači na izborima kaznili. Mnogo je nas, a još više građana na našem području, koji smatraju da Vi nemate snage izboriti se za boljitak Slavonije i Baranje, jer imate kompleks našeg osnivača i da biste bili najsretniji da ga više nema u politici. Onda smo trebali svi ići za Šišljagićem!', stoji u pismu. 

Dodaje se kako je na rezultat svakako utjecao i izlazak Vladimira Šišljagića kao i, kako piše, grupe njegovih uhljeba, a kako su prošli na izborima vidjelo se i prije toga jer im se više od dvije trećine 'Snage' Slavonije razbježalo prema HDZ-u i kojekakvim nezavisnim listama. 

'Mi koji smo ostali uz Vas, ostali smo zbog ciljeva koje je još 2005. godine pred HDSSB stavio utemeljitelj stranke Branimir Glavaš, a koji je, uz to, i Vama, kao mladom čovjeku, dao priliku biti predsjednik jedne nekada respektabilne regionalne stranke', poručuje Kolundžić u svojem pismu Vulinu navodeći kako poštuje njegovu naobrazbu i poštenje te da će jednom možda postati relevantan političar, ako će ga tko pitati za mišljenje na nacionalnoj razini jer će do tada HDSSB nestati.