28 godina

Nastavlja se obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

19.11.2019 u 07:10

Bionic
Reading

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nastavlja se u utorak kada će u jutarnjim satima djeca vukovarskih osnovnih škola zapaliti lampione duž Križnoga puta, od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske u Borovu naselju, a u Borovo commercu ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skloništa

U organizaciji 'Vukovarskih majki' održat će se program 'Žrtva Borova naselja za domovinu' s početkom u 9,30 sati, a u 10 sati počet će Križni put Ulicom Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje će, s početkom u 11 sati, biti služena misa za žrtve Borova naselja.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

U 12,30 na obali Dunava u Borovu Selu odat će se počast stradalim braniteljima i civilima programom 'Svjedočenjem protiv zaborava', u 13 sati položit će se vijenci i upaliti svijeće kod spomen-obilježja na Farmi Lovas, a u 13,30 sati vijencima i upaljenim svijećama odat će se počast kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskom ratu u Sportskoj ulici u Borovu naselju. 

Održat će se 15. Novinarsko-književnički susret 'Grad - to ste vi' u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovar ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića (18 sati, Gradska knjižnica).