OSTOJIĆEVA KAMPANJA I U SPLITU

'Nastavit ćete ovaj posao s nekim drugim ministrom'

15.04.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorio je Dnevnu bolnicu za liječenje djece s malignim bolestima u sklopu KBC-a Split, drugu takvu u Hrvatskoj, pa je nakon šest godina čekanja konačno ostvaren projekt zbog kojega djeca više neće morati odlaziti na terapiju u Zagreb. U uređenju prostora vrijednom 2,3 milijuna kuna Ministarstvo je sudjelovalo s dva milijuna, dok je ostatak prikupljen u humanitarnoj akciji koju je organizirao pjevač Goran Karan te udruge Naš mali svijet i Sanus

'Vraćamo dug prema djeci star nekoliko godina, a životna mudrost koja me vodi detektirala je da je ovo bio vaš veliki problem. Šteta što to niste vidjeli ranije', kazao je Ostojić uputivši packu bivšem ravnatelju splitske bolnice Dujomiru Marasoviću

'Idemo dalje, nastavit ćemo ovaj posao s drugim ministrom, s obzirom na to da ja odlazim s ove dužnosti za nekoliko mjeseci', dodao je ministar zdravlja, očito vrlo uvjeren u svoju pobjedu na izborima za gradonačelnika Zagreba. Izazvao je salve smijeha liječnika i medicinskih sestara prisutnih na otvaranju.

'Problem Dnevne bolnice za liječenje djece s malignim bolestima već smo riješili u Rijeci i Splitu, završavamo s poslom u Zagrebu, a u Osijeku privodimo kraju edukaciju stručnog osoblja', kazao je Ostojić. Ponovno je najavio skoru sanaciju svih KBC-ova u državi: kroz nekoliko tjedana bit će dovršeni programi koji će se provoditi u iduće tri godine.

'Oni koji puno rade, dobit će više, a oni koji nisu tako revni, manje', pojednostavnio je ministar svoj plan za sve bolnice u državi, a na inzistiranje novinara priznao je da još uvijek postoje problemi oko vječnih lista čekanja.

'U nekim segmentima one su se produljile, to je točno, ali u dvadesetak ključnih koji se prate već godinama smanjene su za 30 do 40 posto. Izuzetak su magnetske rezonance u Dalmaciji i Slavoniji, gdje nismo kupovali aparaturu jer ona već postoji u dovoljnom broju', kazao je i dao naznaku da će se u ovom segmentu ipak dati prilika privatnicima.

'Protiv privatnika nemam apsolutno ništa, oni su konkurencija koja podiže kvalitetu javnom sektoru, ali nikakav monopol više nećemo dopustiti', dodao je Ostojić.
Zamolili smo ministra da prokomentira poraz SDP-a na jučerašnjim izborima za Europski parlament, pa je kurtoazno čestitao suparnicima koji su odnijeli veći broj glasova. Na pitanje 'je li SDP pogriješio', Ostojić se tek nasmijao i odbio odgovoriti.