U VRGORCU

Nastava počinje, prijevoznici odbijaju voziti djecu

14.02.2012 u 09:38

Bionic
Reading

U svim vrgoračkim i imotskim školama nastava će službeno započeti u srijedu, 14. veljače. Dogovor je to Županije i ravnatelja škola na području Dalmatinske zagore, gdje je zbog snijega nastava u prekidu već jedanaest dana

Stanje se normalizira i svima je u cilju da nastava započne što prije, zbog kašnjenja u nastavi, međutim nisu stvoreni uvjeti na cestama i iz većine sela ceste nisu prohodne, pune su leda i snijega.

Prijevoznici koji voze učeničke autobuse odbijaju prijevoz djece do daljnjeg. U Vrgorcu je jutros izmjereno -8 Celzijevih stupnjeva, dok je u okolnim selima temperatura dosezala do -15, što je rekordno niska temperatura koja je zaledila snijeg i ne da mu da se otapa.

Na području Vrgorca gdje ima oko 1.500 učenika, najveći broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca dolazi iz okolnih 27 sela, a iz većine njih se još uvijek pristiže terencima i s lancima na gumama, tako da nitko ne želi preuzeti rizik vožnje punog autobusa djece po ledenom kolniku.

Ravnatelj osnovne škole u Vrgorcu, Ivo Klinac, poslao je obavijest učiteljima i nastavnicima u centralnoj i svim područnim školama, da sutra moraju doći na posao i započeti s nastavom, a kako autobusnog prijevoza nema, roditeljima je poručeno da djecu šalju na vlastitu odgovornost, tj. da sami procjene hoće li svoju djecu uputiti u školu.