PONOVO DIVLJAO

Nasilni maloljetnik napao policajca

31.07.2010 u 11:07

Bionic
Reading

Slučaj učenika osnovne škole iz Matulja koji je svojedobno punio stranice novina zbog ometanja nastave, tučnjava s učenicima, napada na učiteljicu šestarom koji je kulminirao prosvjedom drugih roditelja i ultimatuma da neće djeci dozvoliti dolazak na nastavu , okončan je tako što je dječak završio peti razred osnovne škole u Banja Luci. Ovih dana, sada već 14-godišnjak, došao je s ocem na ferije, gdje se ovoga puta sukobio s policijom

Kako navodi Novi List sinoć oko 20,30 sati policajac u Matuljima zamijetio je suvozača na skuteru bez kacige, a vozilom je upravljao maloljetnik iz Matulja. Policajac je dao znak da se vozač zaustavi, no on je nastavio vožnju prema Kuku. Da se vozač motora nije zaustavio dojavljeno je i policajcu motoristi pa je on krenuo u potjeru i nakon 20 minuta sulude i opasne vožnje skuter je stjeran u slijepu ulicu na križanju Ulice maršala Tita i Ulice I. Kaline.

Dok je policajac parkirao svoj motocikl, mladi vozač je okrenuo skuter i krenuo na policajca koji je tek uspio izvaditi stop palicu. U naletu skutera, na tlo su popadali svi sudionici potjere, a rješavanje incidenta preselilo se u opatijske policijske prostorije.

Prema priopćenju glasnogovornika PU primorsko-goranske Tomislava Veršića, protiv maloljetnika će biti redovitim putem podnesena kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

Međutim, policijsku intervenciju vidjela je jedna osoba koja je to dojavila u eter Primorskog radija navodeći da se policajci brutalno obračunavaju s nekim klincima u blizini Hotela Belveder, a tu informaciju ubrzo je demantirao policijski službenik. Otac prijavljenog dječaka angažirao je opatijskog odvjetnika Braslava Bartulovića s nalogom da podnese kaznenu prijavu protiv dvojice opatijskih policajaca, smatrajući da su počinili kazneno djelo zlostavljanja u obavljanju službe.