MILANOVIĆ U OSIJEKU

'Naši kandidati su puno bolji od konkurencije'

06.05.2009 u 16:22

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović održao je danas konferenciju za novinare na osječkoj Promenadi, istaknuvši kako je izuzetno zadovoljan kandidatima njihove koalicije za predstojeće lokalne izbore.

'Puno su bolji od konkurencije', kazao je.

Milanović je za Josipa Vrbošića (HSLS), kandidata za osječkog gradonačelnika koalicije HSLS-SDP-HSS-DSU, rekao kako u njega vjeruje jer ga dugo poznaje i da je sve što je do sada radio, između ostalog i kao hrvatski veleposlanik u BiH, radio savjesno i odgovorno.

Predstavljajući kandidate za dogradonačelnike Dragana Aćimovića (SDP), Antuna Ptičara (HSS), te nositeljicu liste za Gradsko vijeće Biljanu Borzan (SDP), kao i kandidata koalicije SDP-HNS-DSU za osječko-baranjskog župana Zlatka Maksimovića (SDP), Milanović je rekao da su to 'obrazovani i moralni ljudi' koji će znati kako pokrenuti Osijek.

Nažalost, Osijek danas zaostaje u razvoju i treba učiniti mnogo napora da mu se vrati europski 'štih' kakav je Osijek nekada imao. kazao je.

Odgovarajući na novinarski upit vezan za prijedlog rješenja spora između Slovenije i Hrvatske koji je predložio Olli Rehn, Milanović je rekao kako je nedopustivo da o tom odluku 'donosi 50-tak ljudi', te da je hrvatski Sabor mjesto gdje se o tome treba odlučivati. 'Na zahtjev SDP-a u petak ta će se točka naći na dnevnom redu Sabora jer želimo da se o svemu detaljno raspravi. Bez obzira što se radi o modelu uzmi ili ostavi, te što nas vladajući nisu konzultirali oko mišljenja, nećemo im okrenuti leđa,' kazao je Milanović.

Predsjednici države i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader izvijestili su jučer nakon konzultacija s predstavnicima parlamentarnih stranaka da u državnom vrhu i među strankama postoji suglasje o prihvaćanju Rehnova prijedloga, a predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sazvao je za 8. svibnja Desetu sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda - prijedlogom odluke o prihvaćanju sporazuma i zajedničke izjave o rješavanju spora.

Na pitanje kako ocjenjuje sigurnosnu situaciju u zemlju, posebno zbog jučerašnjeg teškog zločina u Zagrebu, predsjednik socijaldemokrata je rekao da ne bi 'sada donosio ocjenu o stanju sigurnosti u zemlji', ali da se teška tragedija dogodila i da netko 'treba odgovarati jer jučer ubijeni mladi policajac i policajci koji su ranjeni između ostalog nisu imali adekvatnu opremu za takvu akciju'.