MISTERIJ U DRAGANIĆU

Naručili traktor preko weba i čude se što ga još nema

01.12.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo, policija, Ministarstvo vanjskih poslova pa čak i Interpol uključili su se u istragu gdje je nestao traktor Fergusson 4370 Prestige kojeg je Komunalno poduzeće iz Draganića naručilo preko interneta još ovog ljeta, piše KAportal.hr

Transakcija vrijedna 6.500 eura koliko je koštao polovni traktor obavljena je 22. srpnja na račun Machinery International iz engleskog Nottinghama no iako je rok isporuke bio mjesec dana – traktor u Draganiću nisu dobili još danas.

'Čekali smo mjesec dana, pa još neko vrijeme i onda vidjeli da se nešto čudno događa i o tome obavijestili institucije – policiju, Državno odvjetništvo i Interpol dok se u slučaj uključilo i Ministarstvo vanjskih poslova koje će diplomatskim putem probati ispitati što se dogodilo', ispričao je za KAportal.hr načelnik Draganića Josip Tomačić

Kako kaže, Komunalno je na ovaj način jeftinije trebalo doći do polovnog vozila. Firma ima sve potrebne certifikate i po njihovim saznanjima je ime u ovom poslu. Preko interneta su razmijenili ugovore i izvršili plaće ali više od četiri mjeseca ne znaju gdje je njihov traktor.

'Nadam se da će institucije obaviti svoj posao. Mi smo svoje pošteno odradili i vjerujem da se poznata međunarodna tvrtka neće kompromitirati na ovaj način i da će na koncu sve biti u redu', kaže Tomačić.