MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ O PURDI

'Napravili smo sve da do takvih situacija ne dođe'

25.02.2011 u 14:35

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući na novinarsko pitanje slučaj branitelja Purde nakon jučerašnjeg ispitivanja hrvatskih branitelja Maslova i Janjića, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti za ratni zločin, izjavio je kako duboko vjeruje da će slučaj biti završen na pravedan način

'Nakon jučerašnjih izjava, u spisu postoje sve izjave koje trebaju. Analizirajući sve te izjave, ja vjerujem da će nakon toga biti donesena pravedna odluka', rekao je ministar i dodao da je demokratsko pravo branitelja da prosvjeduju i iskazuju svoje mišljenje.


'Ja mogu reći da smo učinili i činimo sve da više do ovakvih situacije na dođe', rekao je Bošnjaković i dodao da su na sastanku sa srbijanskom ministricom pravosuđa Snežanom Malović postavili temelje da se takve stvari više ne događaju.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković boravio je danas sa suradnicima u Požegi, gdje je obišao Općinski sud kako bi se upoznao u kojoj je fazi pilot-projekt objedinjavanja zemljišnih i katastarskih knjiga, a u koji je uz Požegu u Hrvatskoj uključen grad Zadar.

Riječ je o projektu kojim se želi izraditi jedinstvena baza podataka koji se odnose na nekretnine, a sada su odvojeni - dio njih je u zemljišnim knjigama, a dio u katastru. U sljedećih nekoliko godina ti će se podaci objediniti i u svim ostalim sudovima u Republici Hrvarskoj, istaknuo je ministar Bošnjaković.