NEMAR U SPLITSKOJ BOLNICI

Nalaz napisali na poderanom kartonu

31.08.2010 u 17:40

Bionic
Reading

Tridesetsedmogodišnji muškarac koji boluje od tumora i njegova supruga posvjedočili su o nemaru na Hitnom prijemu bolnice Križine splitskog KBC-a

Doktor Nikola Perković pregledao je pacijenta koji je došao s visokom temperaturom te je u kartonu mogao vidjeti od čega boluje. Prebacili su ga u sobu do liječnikove bez da su mu dali tabletu za snižavanje temperature. Nakon supruginog inzistiranja, liječnik je naredio sestri da donese lijek.

Sestra je donijela tabletu u goloj ruci i prebacila je u ruku od pacijentove supruge što je potpuno nehigijenski posebice kada je riječ o pacijentu kojem je imunitet znatno oslabljen nakon kemoterapija.

Plahte na krevetu u prijemnoj ambulanti se ne mijenjaju, već svaki sljedeći pacijent liježe na plahte prethodnog, jedino se jastuci uredno presvlače, piše portal dalmacija.news. U sobi do liječnikove nekoliko pacijenata čeka nalaze. Više od sat vremena nitko ne dolazi, neki su čekali da im se makne infuzija koja je istekla prije više od pola sata.

Spomenuti pacijent morao je mokriti, a nije mogao stati na noge, supruga je pokušala pronaći pomoć, no nikoga nije bilo. Supruga je nekako dovukla do zahoda, no on se tamo srušio u nesvijest. Nakon pola sata pojavili su se dr. Perković i sestra, koji su bili više od pola sata na užini.

Kad su nalazi krvne slike konačno bili gotovi, sestra ih je donijela na komadiću kartona ispisani olovkom s imenom i prezimenom pacijenta i datumom. Dok su pacijent i njegova supruga na Hitnom prijemu doživjeli pravi medicinski nemar, za odjel Hematologije imaju samo riječi hvale.