bageri na terenu

Nakon više od 20 godina bespravne gradnje sutra počinje rušenje u Vruji

01.06.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Dvadeset i kusur godina od početka bespravne gradnje u uvali Vruja između Omiša i Makarske teški strojevi konačno će sutra obaviti ono što su odavno trebali – srušiti ilegalno sagrađene objekte poduzetnika Stipe Latkovića, odnosno njegove tvrtke Point

Da se kreće u rušenje bespravne gradnje u potpuno devastiranoj uvali, potvrdio je danas na Čiovu Andrija Mikulić, glavni državni inspektor.

Posao rušenja povjeren je tvrtki TGT Adriatic iz Pule, a koja je u procesu javne nabave dala najpovoljniju ponudu od 254.283 eura, odnosno 317.854 eura s PDV-om.

TGT će za posao imati mjesec dana, a predviđeni su uklanjanje cesta, vodospreme, jacuzzija i lukobrana te dogradnja objekata i betonske šetnice.

O bespravnoj gradnji u Vruji novinari su prvi put pisali još početkom stoljeća, a tijekom dvadeset godina Latkovićeva tvrtka Point uporno se širila, da bi na kraju od Jadranske magistrale do objekata u uvali probila cestu na kojoj se mogu mimoići dva automobila. Vruja je postala simbol bespravne gradnje u središnjem dijelu Dalmacije, ali i sporih i neučinkovitih državnih institucija. Zbog svega toga proteklih godina u njoj se održavao i Festival bespravne gradnje.

  • +10
Objekti za rušenje u Vruji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Državni inspektorat