'hrvatska izumire'

Nakon što je uživo, pored šokirane ministrice dao ostavku, bivši državni tajnik pokrenuo Facebook stranicu

24.02.2018 u 17:30

Bionic
Reading

Marin Strmota, mladi demograf koji je u utorak uživo pred kamerama i pored šokirane ministrice Nade Murganić podnio ostavku na mjesto državnog tajnika za demografiju, pokrenuo je Facebooku stranicu 'Hrvatska izumire'

'Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! Tri, četiri, krećemo', poručio je donedavni državni tajnik za demografiju Marin Strmota na Facebooku najavljujući 'rođenje' svog novog kanala za komunikaciju.

Podsjetimo, nakon što je premijer Andrej Plenković u utorak održao četvrtu sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske, resorna ministrica Nada Murganić i njezin državni tajnik Marin Strmota održali su konferenciju za medije.

Marin Strmota Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto

Novinari zaključili kako su predstavljene mjere iste one koje je Vlada prezentirala prije tri mjeseca, a Strmota je kazao:

'Točno, ovo je jedan veliki folklor, kao demograf smatram da ovo nije dovoljno. S današnjim danom podnosim ostavku jer država izumire, ovo pročitano je neozbiljno'.

Strmota je naglasio kako on kao mladi čovjek, otac, te suprug nezaposlene supruge i roditelja ne vjeruje u Vladine mjere.