novi sastanak

Nakon Plenkovića, inicijativa #spasime danas kod Kolinde Grabar Kitarović

19.03.2019 u 07:49

Bionic
Reading

Predstavnike inicijative jučer su primili premijer Andrej Plenković i ministrice Nada Murganić, Blaženka Divjak te ministar Dražen Bošnjaković, a danas idu na Pantovčak

Predstavnike inicijative #spasime danas će primiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Veliki prosvjed #spasime na kojem se u subotu u nekoliko gradova - okupilo više tisuća ljudi, donio je prve rezultate. Predstavnike inicijative jučer su primili premijer Andrej Plenković i ministrice Nada Murganić, Blaženka Divjak te ministar Dražen Bošnjaković, donosi HRT.

  • +35
U pet do 12 počeo veliki prosvjed protiv nasilja Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dogovoreno je da će se u što kraćem roku uspostaviti linija pomoći za žrtve nasilja te otvoriti sigurne kuće u svim županijama. Predstavnici inicijative traže - da se nasilje u obitelji ne tretira kao prekršaj, nego kao kazneno djelo. Dok se zakon ne izmijeni, svim bi žrtvama nasilja do kraja godine 24 sata dnevno mogla biti dostupna telefonska linija pomoći.

Ministrica Nada Murganić sinoć je gostovala u HRT-ovoj Temi dana, rekla je da da podržava svaku inicijativu i ovaj medijski prostor koji su oni zauzeli svakako će dobro doći svima koji imaju jednaki cilj - što veću zaštitu i prevenciju od nasilja.