AKCIJA U BELGIJI

Najtraženiji terorist uhićen u Bruxellesu

18.03.2016 u 19:14

  • +6

Policijska akcija u Bruxellesu

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Francois Lenoir

Bionic
Reading

Salah Abdeslam ranjen je i uhićen u velikoj policijskoj akciji u Bruxellesu, potvrdila je belgijska policija za AFP, a prenosi Guardian. Policijski izvor tvrdi dalje da je Abdeslam ranjen u nogu, van je životne opasnosti, a tijekom operacije u četvrti četvrti Molenbeek odjekivali su pucnjevi i eksplozije

Abdeslam je osumnjičen za teroristički napad na Pariz u studenome prošle godine kada je u nekoliko kordiniranih akcija ubijeno više od stotinu ljudi.

U Bruxellesu je u obračunu s policijom početkom tjedna u četvrti Forest ubijen Alžirac Mohamed Belkaid za kojeg se utvrdilo da je također traženi sumnjivac koji je planirao terorističke napade u Parizu u studenome prošle godine. Tužiteljstvo je u petak objavilo da je muškarac poznat pod imenom Samir Buzid, za kojim se tragalo, najvjerojatnije Mohamed Belkaid, Alžirac ubijen u utorak.

Francuska i belgijska policija tragala je za "Buzidom" od prosinca, kada su se pojavili dokazi da je prebacio gotovinu iz Bruxellesa jednoj ženi ubijenoj s drugim sumnjivcima u Parizu pet dana nakon napada.


Belgijska televizija RTBF prenijela je da je Belkaid bio suradnik bjegunca Salaha Abdeslama, čiji su otisci i DNK pronađeni u stanu u kojem je Belkaid ubijen. Neimenovani izvor rekao je da je "više nego vjerojatno" da je Abdeslam pobjegao s te lokacije gdje je u utorak policija izvela raciju.