MRAK TARITAŠ:

'Najbolje za Zagreb je da se ide u prijevremene izbore'

22.03.2015 u 15:17

Bionic
Reading

'Kao političar uvijek morate reći istinu. Morate se moći pogledati u oči u ogledalu', izjavila je u emisiji Nedjeljom u dva ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba dodala je kako ne voli pričati o tome koliko radi i što će sve raditi, nego je zanima što se konkretno napravilo

Prijevremeni izbori su za grad Zagreb najbolja opcija, ustvrdila je Mrak Taritaš. Kazala je kako je Milan Bandić za nju, dok je radila u zagrebačkom Uredu za prostorno uređenje i izgradnju, kazao da 'nije dovoljno operativna'. Naglasila je kako se HNS kontinuirano, od kada je došla na čelo gradske organizacije, priprema za izbore.


'Ovaj grad je u rukama Milana Bandića. Što će on raditi, tko zna. Ja mislim da je najbolje za Zagreb da ide u prijevremene izbore, umjesto da se bavimo time koliko će Bandić biti u zatvoru', istaknula je.

Kao jedan od glavnih projekata koji su potrebni Zagrebu navela je 'žičaru do vrha Medvednice'. Smatra da bi se taj projekt mogao realizirati do kraja 2016. Zalaže se za javnu objavu imovine Grada, kao i davanje u najam gradskih prostora za jednu kunu.

'Dođete na vlast na valu pobjede, imate velike ambicije i onda se suočite sa stvarnošću. Trebalo je više odlučnosti i trebalo je neke odluke donijeti ranije'. Tako je Mrak Taritaš odgovorila na pitanje zašto ova Vlada nije izvukla Hrvatsku iz krize. Kao pozitivan primjer navela je proces legalizacije koju je provelo njezino ministarstvo.

Milanović kao premijer dao je vođama pojedinih resora veliku slobodu. Njezina suradnja s premijerom intenzivirala se tijekom obnove u poplavom pogođenih područja. Bez obzira na izjavu 'da je njemu pukla cijev u stanu' Mrak Taritaš smatra da je Milanoviću stalo do ljudi i da ima dara za kontakt s ljudima, što je i pokazao prema stanovnicima Županjske Posavine