LARA CROFT?

Najbolja godina za gaming bila je 1996.

27.03.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon iscrpne ankete i pomne analize konačno je otkriveno koja je godina gamerima bila najvažnija za...pa...gaming

Nostalgija. Gotovo smo sigurni kako gotovo svi gameri smatraju kako je njihov omiljeni hobi svoj vrh doživio tamo negdje u analima povijesti. Ironično, nedavna anketa izvršena sa strane PC dućana GAME potvrđuje upravo to. Njihovo pitanje ljubiteljima video igara glasilo je: "Koja godina je po vama bila najbolja za gaming?". Da se razumijemo, ovdje se ne radi o površnom intervjuu, već analizi preko dvije tisuće konkretnih odgovora.

 

Pac Man gledan s jedne malo...drukčije perspektive

 

Iako se nismo nadali kako će se većina odlučiti na specifičnu godinu, čini se kako je 1996. postala najvažnija gaming godina mnogim žiteljima Ujedinjenog Kraljevstva. Argumenti? Prije svega gotovo legendarni Tomb Raider, koji se uvukao u računala i glave muškaraca zahvaljujući sjajnom dizajnu igre i glavnom liku koji je, konkretno, bio atraktivna kockasta žena. Drugi razlozi izbora ove godine su vrlo uspješna Fifa 96, Crash Bandicoot, Super Mario 64, Tekken 2 i Super Mario 64.

 

Ovo je, vjerovali ili ne, službeni trailer za prvi Tomb Raider

 

Druga godina u "top listi" bila je 2002. sa Grand Theft Auto: Vice Cityem. Peto mjesto zauzela je 1980. - godina u kojoj su se Atarijima 2600 orili Space Invadersi, te koju su obilježili mega popularni hitovi poput Pac Mana. Neke manje popularne, ali također vrlo važne godine poput 1975. završile su na desetom mjestu, čemu svjedoči i činjenica da mnogi gameri tada nisu bili niti rođeni. Nekako nam se čini kako je i ova 1996. dobila bodove zbog nedavnog povratka Lare Croft u revampu gore spomenutog Tomb Raidera, čime čitava anketa možda gubi dio svoje nostalgičarske čari

 

Počastite svoje oči spektakularnom Space Invaders reklamom

 

Jedino pitanje koje vama možemo na kraju ovog svega postaviti je : "Koja je VAŠA omiljena godina u gamingu?"