prognoza

Najavljuju se pljuskovi i novi snijeg, kakvo nas vrijeme čeka u nastavku tjedna?

01.02.2021 u 07:10

Bionic
Reading

U većini predjela umjereno do pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno uz kišu, a moguć je i poneki pljusak, dok u Slavoniji i Baranji te ponegdje u Lici još će prijepodne mjestimice padati snijeg, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar na kopnu većinom slab, samo na krajnjem istoku ujutro do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu ujutro ponegdje s jakim udarima, postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, najprije duž obale Dalmacije.

Snijeg na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 1 i 4, na Jadranu od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.

U ostatku tjedna u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro i navečer mjestimice magla. U srijedu i četvrtak u gorju uz oblačnije vrijeme past će i malo kiše.

U srijedu i četvrtak će puhati umjeren, u Gorskome kotaru i jak jugozapadnjak. Jutra hladna, osobito u utorak, a u četvrtak osjetno toplije. I najviša dnevna temperatura zraka u porastu prema kraju razdoblja. Na Jadranu uglavnom djelomice ili pretežno sunčano.

U utorak na jugu Dalmacije uz više oblaka još može biti malo kiše, a u srijedu i četvrtak pak mjestimice kiša na sjevernom dijelu. U utorak umjeren sjeverozapadnjak, a zatim umjereno jugo i jugozapadnjak. U utorak razmjeno svježe, a zatim toplije i ujutro i danju.