RASPAD SISTEMA

Najavljeno raspuštanje vukovarskog HDZ-a?

17.07.2010 u 17:54

Bionic
Reading

Vukovarska organizacija HDZ-a bit će uskoro raspuštena, a po neslužbenim informacijama takvu bi odluku idućega tjedna trebao potvrditi vukovarsko-srijemski županijski ogranak stranke

Prijedlog za raspuštanje vukovarskog HDZ-a osobno je dao predsjednik ogranka Petar Mlinarić, inače saborski zastupnik, pojašnjavajući kako je njegovoj stranci u Vukovaru 'nužno potreban definitivan rez'.

'HDZ je stranka s dugom tradicijom djelovanja u Vukovaru, a svoju snagu i povjerenje građana stekao je u patnjama rata i progonstva, te za vrijeme povratka i obnove grada, jer se cijelo vrijeme borio za interes Vukovaraca. Takva je snaga prouzročila uljuljkanost određenih stranačkih krugova koji nisu odradili svoj posao', izjavio je Mlinarić za portal Panorama Vukovar.

HDZ je na prošlogodišnjim lokalnim izborima dobio najviše glasova i u koaliciji sa HSP-om Dr Ante Starčević te uz potporu SDSS-ovih vijećnika ostvario premoć u Gradskom vijeću Vukovara. Nasuprot njima ostao je SDP koji je, pak, dobio mjesto gradonačelnika. U međuvremenu, prvo je SDSS napustio HDZ, a nedavno su to, doduše neizravno, najavili i iz Starčevićevog HSP-a, pa je situacija u vukovarskom Vijeću postala složena, jer nitko nema većinu.

Iz vukovarskog HDZ-a poručuju i da moraju izvršiti strukturalne promjene u stranci kako bi 'izašli iz letargije', te najavljuju 'profilaciju stranke kojom će se anemični članovi i njihova pasivna politika zamijeniti novim ljudima i novim idejama'.