MILINOVIĆ PRIPRIJETIO

'Nagodinu ćemo zapriječiti dolazak Vulina u Jadovno'

23.06.2015 u 15:30

Bionic
Reading

'Iduće godine zapriječit ćemo dolazak u Jadovno ako ponovno izaslanik bude Aleksandar Vulin koji blaženog Alojzija Stepinca proglašava ustašom, Oluju etničkim čišćenjem, Antu Gotovinu ustaškim generalom', rekao je Darko Milinović, saborski zastupnik i vođa ličkog HDZ-a na konferenciji za novinare u Gospiću

Milinović je rekao da je na Jadovnom u nedjelju ponovno izvršena agresija oficijelne srpske politike na Hrvatsku te da je srpska vlada slanjem ministra Vulina poslala jasnu poruku Hrvatskoj po kojoj drži da je Oluja organizirana s namjerom etničkog čišćenja koju je po Vulinu predvodio ustaški general Ante Gotovina.

Dodao je da se srpska vlada nije ogradila od huškačkog govora na Jadovnom Aleksandra Vulina koji je još jednom komemoraciju iskoristio za slanje neprihvatljivih političkih poruka u Hrvatskoj.

Na konferenciji su nazočili župan ličko-senjski Milan Kolić, gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Čačić predsjednik Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije Ivan Biljan

Milinović drži da izjava Aleksandra Vulina po kojoj 'vrište da jame nisu dovoljno pune' zastrašujuća, jer je previše da je u nju bačena jedna jedina nevina žrtva.

'Aleksandar Vulin je valjda nesretan što je Alojzije Stepinac spasio tisuće srpske djece po svjedočenju pravoslavnog svećenika Jovana Nikolića. Izostanak reakcije hrvatske Vlade na govor Vulina kojom optužuje Hrvatsku za fašizaciju gotovo da nije ni čudan budući da Zoran Milanović i Vesna Pusić govore o fašizaciji Hrvatske čime štete međunarodnom ugledu Hrvatske. Osuđujem takve izjave te poručujem da u Hrvatskoj nema fašizacije o čemu jasno svjedoče svi rezultati na parlamentarnim izborima na kojima ekstremno desne stranke dobivaju manje od 0,1 posto glasova', kazao je Milinović.

'Konferenciju za novinare nismo htjeli prije održati jer smo čekali reakciju Vlade RH, odnosno premijera Milanovića s nadom da će zaštiti građane od ovakvog napada, a nakon što je reakcija izostala, odlučili smo se na press konferenciju', zaključio je Milinović.