SANADEROVA ODVJETNICA:

'Nagodba nije moguća, ali HDZ može vratiti 32 milijuna kuna'

14.06.2012 u 11:38

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a i prvooptuženi u aferi Fimi Media Ivo Sanader i njegova odvjetnica Jadranka Sloković osvrnuli su se danas u pauzi suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu na medijske špekulacije prema kojima će HDZ priznati odgovornost stranke u navedenoj aferi i odgovarati za štetu od 32 milijuna kuna, a potom tužiti Sanadera i tražiti povrat novca

'S obzirom da je predmet u raspravi, nagodba HDZ-a s USKOK-om u ovoj fazi nije moguća. Međutim, ukoliko bi oni htjeli priznati krivnju, morali bi podmiriti štetu od 32 milijuna kuna iz

Lovrin: O eventualnoj nagodbi odlučit će radna skupina Predsjedništva HDZ-a

Da HDZ eventualno može priznati odgovornost, ali ne i krivicu još prekjučer rekao je Predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Isto je danas novinarima u Saboru ponovila i članica Predsjedništva HDZ-a Ana Lovrin, koja nikakve detalje nije htjela iznositi.

'Znate da je oformljena radna skupina u stranci koja će proučiti eventualne pravne i političke posljedice bilo kojeg poteza HDZ-a. Ono što uvijek treba naglasiti je da se radi o odgovornosti pravne osobe za kazneno djelo, prema tome u zakonu odgovornost pravne osobe uvijek se veže uz krivnju odgovorne osobe. Prema tome, pravna osoba ne može biti kriva', rekla je Lovrin. (M.Š.)

optužnice i onda bi mogli dobiti beneficije vezane uz kaznu, ali to mora odobriti sud', naglasila je Sloković.

Upitana da prokomentira kako gleda na moguću tužbu HDZ-a protiv Sanadera u kojoj bi potom tražili povrat 32 milijuna kuna, Sloković navodi da je to 'deplasirano'.

Sanader pak drži da HDZ nije lopovska stranka te da je riječ o spinovima.

'Politika je jednostavna stvar u kojoj vladaju zakoni koji vladaju u svim demokratskim zemljama. HDZ je u pravu! To nije stranka lopova, nego stranka koja je stvarala državu', istaknuo je Sanader, vidno uznemiren i krvavih očiju u pauzi suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu.

'Tvrdim na nema krivice na meni ni na HDZ-u, a spinovi koji se plasiraju služe tome da se prije početka izvođenja dokaza unese nemir u redove obrane. HDZ će odlučiti što će odlučiti, ali ja tvrdim da je to netočno. Spinovi služe da bi se poboljšao postotak uspjeha DORH-a', zaključio je Sanader i dodao da nije slao SMS poruke Tomislavu Karamarku i tražio od njega da se ne nagodi s USKOK-om.