strah od slobode upozorio

[FOTO/VIDEO] Ova nadstrešnica u Kašini plaćena je 150 tisuća kuna

16.11.2020 u 10:54

Bionic
Reading

Stranica Strah od slobode na Facebooku ukazala je na nesrazmjer potrošenog novca i odrađenog posla za natkrivanje vanjske pozornice u Kašini, a koja se nalazi u sastavu Grada Zagreba

Točno 149.973,75 kuna (PDV uključen) stajala je 'magična kutija', odnosno nadstrešnica površine 38,13 kvadratnih metara postavljena na već postojeću betonsku pozornicu koja se nalazi pored prostorija Mjesnog odbora Kašina.

Predsjednik Mjesnog odbora Kašina član je stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Za samo metar kvadratni ove nadstrešnice radnik na minimalcu radi mjesec i tjedan dana, navode iz Straha od slobode. Pozornica izgleda nedovršeno, ali nije ipak nije tako.

Video: Matija Habljak/PIXSELL

U troškovniku se naime, osim konstrukcije, nalazi tek šest lampi i četiri utičnice. Posao je ugovoren putem jednostavne nabave, a odradila ga je tvrtka Moderni alati i strojevi d.o.o. U registru ugovora ima oznaku 2127-2020.

Osim spomenutih 150.000 kuna, u planu komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete, unutar koje se nalazi Kašina, za 2020. godinu predviđeno je 70.000 kuna za projekt nadstrešnice i to kao prenesena stavka iz 2019. Iz Straha od slobode navode da ih je to malo zbunilo jer je sastavni dio dokumentacije za izgradnju nadstrešnice bio i projekt koji je, kako stoji u sastavnici, još u prosincu 2019. izradila tvrtka Kontura projekt.

U registru nisu uspjeli pronaći ugovor za ovaj, kako navode, 'kompleksan i sofisticiran projekt nadstrešnice pozornice'.

  • +2
Nadstrešnica u Kašini Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL