VARAŽDINSKI HDZ-OVAC HERMAN:

'Nadam se da će se Čačić naći tamo gdje mu je mjesto'

20.12.2011 u 09:43

Bionic
Reading

'Iz dana u dan gledamo i slušamo Čačića, ali i čitamo o njemu i ovdje i ondje, pa se nadam da će se konačno naći tamo gdje mu je i mjesto', ustvrdio je dr. Ivan Herman, predsjednik varaždinskog HDZ-a, na početku tradicionalnog božićnog domjenka koji već godinama uoči predstojećih blagdana priređuje za svoje članove i simpatizere gradska organizacija danas najveće oporbene stranke u Varaždinu

Čelnik varaždinskih hadezeovaca, kako je naknadno pojasnio, nije ni u kom slučaju mislio na mjesto u Vladi kada je spominjao Čačića, već nešto sasvim drugo.

'Nikome ne želim zlo, već samo ono što ga ide s obzirom na to kako se ponaša i radi, odnosno kako se ponašao i što je napravio. A o tome što je Čačić napravio dovoljno je pogledati ovih dana naslovnice domaćih tiskovina', pojasnio je Herman svoj istup, napominjući da treba lučiti nečiju sposobnost od poštenja.

Predsjednik varaždinskoga HDZ-a očigledno je aludirao na presudu varaždinskog Trgovačkog suda prema kojoj bivša Čačićeva tvrtka Ingprojekt u stečaju mora platiti više od 40 milijuna kuna Tehničkoj školi u Zadru i Ministarstvu znanosti, odnosno dvojbeno odobravanje kredita Coningu od Croatia osiguranja.

'U varaždinskoj filijali Croatia osiguranja nisu htjeli odobriti kredit Coningu zbog toga što loše stoji, ali su ga zato odobrili u centrali CO-a, valjda računajući da će si tako osigurati radna mjesta', ustvrdio je jedan od članova varaždinskog HDZ-a, dodajući da su zbog toga domaću osiguravajuću kuću već posjetili nadležni organi.

Uz članove i simpatizere, na domjenak priređen u hotelu Turist odazvali su se sinoć gotovo svi lokalni dužnosnici HDZ-a, izuzev Tomislava Kezelja, predsjednika HDZ-a Varaždinske županije, koji je uoči parlamentarnih izbora opovrgavao da je podnio ostavku. No zato je došao Domagoj Ivan Milošević, dosadašnji ministar i budući zastupnik, koji je ušao u Hrvatski sabor s liste III. izborne jedinice.

'HDZ je danas u oporbi, dijelom i zbog grešaka unutar svojih redova, ali ukoliko budemo dobro radili, to će se promijeniti', ustvrdio je Milošević pred stotinjak okupljenih.