OPOZICIJA PUPOVCU

Nacionalno vijeće Srba: SNV ne poštuje dignitet žrtava Jasenovca

09.04.2016 u 19:39

Bionic
Reading

Udruga Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj protivi se odluci Srpskog narodnog vijeća (SNV) da bojkotira ovogodišnju komemoraciju žrtvama logora Jasenovac i tu odluku smatra očitim primjerom 'nepoštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca'. Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj nazočit će komemoraciji 22. travnja u Jasenovcu, navodi u priopćenju objavljenom u subotu predsjednik Vijeća Nenad Vlahović

Ocjenjuje da je odluka SNV-a, na čelu s predsjednikom Vijeća Miloradom Pupovcem nezrela i neozbiljna.

'Ovakav stav ne služi na dobrobit ni Hrvatskoj niti Srbima u Hrvatskoj, a posebno je očit primjer nepoštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca, bez obzira na pripadnost te vodi u nove podjele. SNV i Pupovac nisu jedini Srbi u Hrvatskoj i s minornom podrškom od osam posto ne mogu u ime svih Srba činiti ovakvu štetu jer većina Srba osuđuje ovakav stav SNV-a i smatra ga sramnim, smišljenim i potezom jednog Srbina koji to najmanje stvarno i je', navodi Vlahović.

Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj osnovano je u jesen 2011. godine, a Vlahović u priopćenju ističe da su 'opozicija SNV-u i njegovom predsjedniku' Pupovcu.

Da komemoraciji u Jasenovcu ove godine neće nazočiti najavili su SNV, Koordinacija židovskih općina te Vjerska zajednica Bet Israel.