stravična nesreća

Načelnik prometne policije otkrio što će biti s vozačem kamiona iz prometne kod Desinca kad izađe iz bolnice

21.11.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Je li strašnoj nesreći na autocesti A1 koja je jutros u crno zavila četiri obitelji kumovao umor ili pak mobitel utvrdit će istraga. Reporter Dnevnika Nove TV o tragediji na autocesti u kojoj su poginule četiri osobe razgovarao je s načelnikom II. postaje prometne policije Josipom Medvedom koji kaže kako policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi intenzivne izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzrok ove nesreće.

Kazao je kako alkotestiranjem na mjestu nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ni kod jednog od sudionika. "Izuzeta im je i krv i urin i ti će se nalazi vještačiti", rekao je Medved za Dnevnik.hr . Ističe kako će se provjeriti sve opcije u ovom slučaju.

"Što se tiče uporabe mobitela, s operaterima će se izvršiti kontrola uspostave poziva", rekao je. Dodao je kako je vozač kamiona zadobio ozljede i zadržan je u bolnici na liječenju.

"Nakon što ga bolnica otpusti mi ćemo ga preuzeti i provesti kriminalističko istraživanje i ispitivanje, i prepratiti državnom odvjetniku", rekao je Medved.

Ima i važan savjet za sve one koji se zbog bilo kojeg razloga moraju zaustaviti na autocesti.

  • +8
Nesreća na A1 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

"Autocesta je vrlo opasna, ljudi toga nisu svjesni. Ako se moraju iz bilo kojeg razloga zaustaviti, bilo na zaustavnoj traci ili na kolniku, dakle – ne sjediti u vozilu! Sigurno izići iz vozila na neku sigurnu, pristojnu udaljenost i tamo čekati pomoć", poručuje načelnik II. postaje prometne policije  i najavljuje kontrole policije na cestama. 

"Kao i svaki vikend i večeras smo na terenu i pojačano vršimo nadzore prisutnosti alkohola kod vozača i brzine kretanja, kao i korištenje mobitela i sve druge prekršaje koji dovode do kršenja prometnih propisa", poručuje Medved.