dva mjeseca na dužnosti

Smijenjen šef zagorske policije: Bio pijan bio u društvu člana narkobande?

25.05.2023 u 14:29

Bionic
Reading

S radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske na osobni zahtjev razriješen je nakon dva mjeseca obnašanja te dužnosti Zvonimir Petrović. Ravnatelj policije podnijet će zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Petrovića zbog sumnje da je zbog nedoličnog ponašanja oštetio ugled policije

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović jučer je podnio zahtjev da ga se razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, priopćio je MUP.

Uvažavajući razloge zbog kojih je zatražio razrješenje, Zvonimir Petrović je s današnjim danom razriješen s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske. Glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, razlog Petrovićeve smjene leži u činjenici da se ovih dana poprilično alkoholiziran zatekao u jednom zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio i Z. P., jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su službenici PN USKOK-a došli uhititi.