sudar vlakova

Načelnik policije: Među ozlijeđenima je i dijete, nitko nije životno ugrožen

10.09.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke, za N1 je otkrio što se dosad zna o teškoj željezničkoj nesreći u kojoj je smrtno stradalo troje ljudi, a 11 ih je ozlijeđeno.

“Odmah po zaprimanju dojave o nezgodi na mjesto nesreće smo uputili sve žurne službe, HGSS, policiju, vatrogasce… Tri su osobe smrtno stradale, a 11 osoba je ozlijeđeno. Oni su prebačeni u tri bolnice”, kazao je Pešut za N1.

“Ozljede su i lakše i teže, ali nitko nije životno ugrožen”, rekao je o stanju pacijenata.

Dodaje da je očevid još uvijek u tijeku, a nakon toga će se znati više i moći će se potvrditi ima li još poginulih ili ne.

“Imamo jedno dijete koje je ozlijeđeno, ozljede su lakše naravi. Stranaca je osam, njihov dolazak u RH utvrđujemo na terenu, među njima je i to jedno dijete”, kazao je.

Po ovim informacijama sada oni su bili u putničkom vlaku, dodaje Pešut.

“Sami tijek nesreće utvrdit će se očevidom. Ova pruga, tu je dozvoljena brzina 120 km na sat”, naveo je, dodajući da se ne zna trenutno kojom je brzinom vlak išao.

  • +26
Nesreća kod Novske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Je li vozač doista prošao kroz crveno? “Policija tu informaciju nije dala, to se tek treba utvrditi očevidom”, kazao je Pešut.

Navodi da se još ne zna zašto je teretni vlak stajao. Trenutno je pruga zatvorena, a tek nakon gotovog očevida bit će omogućen promet. Dotad će tim dijelom prometovati autobusi.

“Očevid može potrajati poprilično dugo, dok sve ispitamo, još pet-šest sati”, rekao je.

Kazao je da se još ne zna koliko je točno putnika bilo u vlaku.

Između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka na teretni. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić / CROPIX