TOTALNI RAT NA OTOKU VIRU

Načelnik Kapović: Mojoj su ženi prijetili silovanjem

04.03.2014 u 09:28

Bionic
Reading

Naziv promidžbenog filma 'Otok s dva lica' kojim se Vir predstavlja na turističkim sajmovima širom Europe idealan je za opis političke klime, uzavrele posljednjih nekoliko dana na otoku Viru

Načelnik općine Kristijan Kapović izjavio je kako kriminalne skupine pokušavaju na otok Vir ući preko političke logistike oporbenih vijećnika udruge 'Vir bez podjela' predvođenih dr. sc. Markom Vučetićem. Stoga se obratio javnosti zbog, kako je rekao, učestalih prozivki oporbe za nepravilnosti i nezakonite radnje. Kapović je pojasnio svoje imovinsko stanje prije načelničkog mandata i nakon preuzimanja te dužnosti. Posebno je istaknuo kako se nema razloga sramiti bogatstva svoje obitelji koje se procjenjuje na preko 10 milijuna eura, s godišnjim prihodima od osam milijuna kuna, koja je svoju imovinu počela stjecati i prije njegovog rođenja, 1970. godine s četiri restorana u Berlinu.

Lažno prebivalište Marka Vučetića

Kapović se osvrnuo na svoje političke oponente iz aktualne oporbe u Općinskom vijeću te na njihove suradnike kroz udrugu 'Vir bez podjela'. 'Profesor Marko Vučetić, kandidat za općinskog načelnika na prošlim izborima, nosi samo virsko prezime, on nije s Vira, on živi u Zadru, obitelj mu živi u Zadru, djeca mu idu u školu u Zadru, a virsku adresu uzeo je prije godinu dana kada se kandidirao za načelnika općine. Lažno prebivalište podrazumijeva i kazneno djelo s obzirom da u gradu Zadru postoji lokalni prirez te se na taj način izbjegava plaćanje istog', rekao je virski načelnik.

'Kriminalni milje okupljen oko virske oporbe

U svom izlaganju posebno se osvrnuo na, kako kaže, 'kriminalni milje koji se okuplja oko ove opcije'. Apostrofirao je Henrija Radovića iz Zadra. Tvrdi da je riječ o osobi s bogatim kriminalnim miljeom koji je osobni vozač prof. Marka Vučetića i vjerojatno tjelohranitelj. 'Radović je 2004. u općinsku upravu doveo braću Beus, ljude umiješane u kriminalne radnje, a njihov je interes bio uzeti pod koncesiju plaže na Viru. Općinska uprava je odbila takav prijedlog. Godine 2009. podnesen je zahtjev za sidrišta na Viru u blizini utvrde Kaštelina, i to od strane Henrija Radovića i Željka Bojovića zvanog Žac. Analizom općinske uprave opet je uočena sumnjiva poslovna podloga, pa je i taj zahtjev odbijen. Nakon toga započeli su pritisci, upozorenja, pokušaji narušavanja reda i mira u lokalima koje posjedujem, ali i fizički napadi', kazao je Kapović. Spomenuo je i Mladena Vučetića koji je nastojao posredovati između općinske uprave i kriminalnog miljea s istim zahtjevima za koncesijom na plažama, parkiralištima, suncobranima te svim radnjama koje sada obavlja javno poduzeće 'Vir turizam' u vlasništvu Općine Vir. Kapović tvrdi kako ga je Vučetić napao u prisustvu supruge i prijatelja u ljeto 2011. godine jer nije želio udovoljiti njegovim pritiscima. Rekao je kako je još u ljeto 2012. godine o svim osobama iz kriminalnog miljea na Viru dao jednosatni video iskaz istražiteljima u 1. Policijskoj postaji PU zadarske.

Kapović o prijetnjama supruzi

Kad su u pitanju fizički napadi na njega i njegovu obitelj, Kapović je istaknuo kako je tek u nedjelju od supruge saznao za fizički napad hvatanjem za vrat kojem je bila izložena. Napali su je u ljeto 2012. godine Henri Radović i Željko Bojović. Tvrdi kako su joj prijetili silovanjem i vožnjom u gepeku, a ujedno su uništavali imovinu u njegovom kafiću i terorizirali goste uz povike 'mi ćemo ovdje biti vlast sljedeće godine, priča je završena, ovo vam je zadnja godina'. U cijeloj ovoj priči Kapović ističe i medijsku logistiku koju oporbi pruža Reno Sinovčić, vlasnik više medija u Zadru.

U svojim prozivkama Kapović je također istaknuo kako su Igor Vučetić i braća Dino i Klaudio Bašić lošim poslovnim aktivnostima doveli do toga da im je blokirana imovina od strane kreditora.