FERDELJI UZVRAĆA UDARAC

'Na žalost ministra Marasa, HDZ je bio jači u HGK'

05.03.2014 u 11:31

Bionic
Reading

Nezadovoljan izborom Luke Burilovića za novog šefa HGK, ministar Gordan Maras optužio je Vladimira Ferdeljija da je HDZ-ovom gospodarstveniku osigurao glasove u drugom krugu, i da je odgovoran za novu politizaciju te institucije. Ferdelji mu odgovora kako je na ministrovu žalost HDZ-ov kandidat Burilović bio jači od SDP-ovog Kuštraka

Nakon što je ministar Maras već na Facebooku kritizirao izbor novog predsjednika HGK i zaključio da bi skupština HGK u ovom sazivu, da je mogla, ponovno izabrala Vidoševića, u razgovoru za HRT-ov 'Dnevnik 3' otišao je još korak dalje.

Osim što je Luku Burilovića proglasio HDZ-ovcem, političarom, a ne gospodarstvenikom, upleo je u slučaj i kandidata Vladimira Ferdeljija. Njega je također proglasio političarom među gospodarstvenicima 'koji je prvo pokušao osvojiti Zagreb pa nije uspio', ali ga je osumnjičio i za zakulisni dogovor s Burilovićem. Maras je ocijenio da su se Ferdelji i Burilović dogovarali o glasovanju, odnosno da je Ferdelji dogovorio da će njegovi glasači u drugom krugu podržati Burilovića.

'Te priče o dogovoru, to su gluposti. Maras ima pravo u dijelu da se politika upetljala u izbor novog šefa HGK, što ne bi trebala, ali to nema veze sa mnom, nego s time što je skupština podijeljena u dvije struje: HDZ i SDP. Na žalost ministra Marasa, HDZ je bio jači. Ja sam zaista nestranački kandidat i bez političke pomoći velikih to mi nije bilo dovoljno za uspjeh. Očito nema previše slobodnih, od politike neovisnih članova skupštine', komentirao je Vladimir Ferdelji za tportal.

Za Marasovu tezu da bi sadašnji skupštinari opet izabrali Vidoševića da im se kojim slučajem pojavio, Ferdelji misli da je pretjerana. 'Naravno da je članove skupštine Vidošević izabrao, ali to ipak nije ta razina ljudi. Nakon što se doznalo što je sve radio, ne bi ga ponovo izabrali', zaključio je.