GONG UPOZORAVA

'Na tri birališta pojedinci glasovali i s - 15-ak osobnih'

13.01.2015 u 11:55

Bionic
Reading

Najveći problem u drugom krugu predsjedničkih izbora, sudeći prema neanonimnim dojavama građana GONG-u, bili su pojedini birački odbori. Na izborni je dan GONG dobio dojave o tri biračka mjesta na koja su pojedini građani dolazili s više osobnih iskaznica, njih i petnaestak, i dobivali glasačke listiće za sve njih. Riječ je o biralištima u Svetoj Mariji kod Čakovca, Murvicama pored Solina i Lugu kod Donjeg Prološca, piše Novi list

'Dojave ćemo detaljnije istražiti, vjerojatno tražiti i uvid u birački materijal', kazao je Novom listu izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić. To da član biračkog odbora jednoj osobi uruči više glasačkih listića ocijenio je neznanjem, a 'nevjerojatno je da ima članova biračkih odbora koji ne znaju što se smije, a što ne'.

Ocijenio je da je članove odbora potrebno bolje pripremiti za izbore, a jedan od problema su i kratki rokovi za imenovanje njihovih članova. Izbore je generalno ocijenio problematičnima i to na razini koja ga je iznenadila. U pravilu su predsjednički izbori najmanje problematični jer su najjednostavniji za provedbu, najviše problema obično ima na lokalnim, a zatim na parlamentarnim izborima', konstatirao je Zelić.