nalazi negativni

Ministarstvo potvrdilo: Na talijanskom 'koronavirus' kruzeru i pet Hrvata

30.01.2020 u 17:08

Bionic
Reading

Šest tisuća putnika i tisuću članova posade zarobljeno je na talijanskom kruzeru jer se sumnja da je dvoje putnika zaraženo koronavirusom. Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrđuju da se na kruzeru se nalazi i petero Hrvata.

Zbog mogućnosti da je dvoje putnika na talijanskom kruzeru Costa Esmeralda zaraženo koronavirusom, ostalih 6.000 putnika i 1.000 članova posade ostalo je zarobljeno na luksuznom kruzeru, prenosi N1. Agencija AFP javlja kako prvi obavljeni testovi pokazuju kako spomenuti par nije zaražen koronavirusom.

Krstarenje završava u subotu kad bi se putnici trebali iskrcati u Savoni odakle su i krenuli na putovanje na kojem su obišli i Marseille, Barcelonu, Mallorcu i druga mjesta.

Putnici će brod moći napustiti tek nakon što pristignu nalazi liječnika koji će potvrditi je li žena zaražena koronavirusom, a rezultati nalaza očekuju se danas popodne, piše Daily Mail. Vjeruje se kako se par ukrcao na kruzer 25. siječnja, nakon što su istoga dana iz Hong Konga sletjeli u Milano.

  • +9
Costa Smeralda Izvor: Profimedia / Autor: Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia