IGNORIRANJE SUDA

Na suđenju Šuprahi nije se pojavio - nitko!

26.06.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Savjetnik za sport splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje i predsjednik lokalnog nogometnog saveza Alojzije Šupraha u četvrtak ujutro nije se ni pojavio na ročištu pred Prekršajnim sudom u Solinu, gdje mu se sudi zbog nedavnog fizičkog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića. Nije došao čak ni njegov odvjetnik Jadran Franceschi, kao ni navodni svjedok incidenta Tomislav Opačak - također zaposlenik u Ževrnjinoj administraciji

Premda se radi o hitnom postupku formalno samo zbog narušavanja javnog reda i mira, kako glasi prijava splitske policije, sutkinja je morala tek slegnuti ramenima i zakazati novo ročište za početak rujna. Sudski poziv Opačku čak nije ni uručen, iako je poslan na adresu koju je sam dao policiji. Čini se da ovaj sud nitko ne shvaća previše ozbiljno, ili se radi o odugovlačenju procesa, jer se i restoran 'Fenix' iz Dugopolja oglušio na zahtjev za dostavu snimke nadzornih kamera, na kojoj je po tvrdnjama Šuprahine obrane vidljivo da fizičkog napada nije bilo.

Na sudu se pojavio samo Hajdukov odvjetnik Vinko Radovani. Predložio je saslušanje još jednog svjedoka incidenta, Filipa Naranče, što je prihvaćeno.

Kako smo već pisali, Šupraha je nakon nogometne utakmice 5. lipnja u Dugopolju priveden jer je na obližnjem parkiralištu fizički nasrnuo na Hajdukovog predsjednika Marina Brbića. Bio je u alkoholiziranom stanju i noć je proveo u pritvoru, dok je Brbić zbog rasrkvavljene glave potražio liječničku pomoć. Ževrnjin savjetnik kasnije je negirao napad i tvrdio da se radilo samo o 'verbalnom obračunu'.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zatražio je njegovu ostavku na mjesto predsjednika Županijskog nogometnog saveza, župan Zlatko Ževrnja osudio je incident i pozvao ga na ispriku - ali još uvijek nije odlučio hoće li Šupraha snositi sankcije - dok mu je Hajduk službeno zabranio pristup Poljudu.

Bivši nogometni sudac i šef splitskog centra SZUP-a koncem devedesetih svejedno je nastavio s napadima na vodstvo kluba, koje je ovog tjedna nazvao 'zlom i tumorom'.