PLIJEN DUBROVAČKE POLICIJE

Na stol izneseno gotovo 80 kilograma skunka

Bionic
Reading

U periodu od 25. do 30. srpnja na graničnim prijelazima Karasovići i Klek zaplijenjeno je 78,969 kilograma genetski modificirane marihuane, takozvanog skunka

Zbog krijumčarenja droge uhićeno je pet osoba iz Rumunjske, Albanije, BiH i Slovenije, a što je zanimljivo, do sada nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela. Tržišna vrijednost zaplijenjene droge iznosi 1.185.000 kuna, a u uličnoj preprodaji na području Hrvatske dosegla bi iznos od četiri milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u dubrovačkoj Vila Palmi, izvještava Dubrovački vjesnik

'Teritorijalna nadležnost ove PU pokriva područje koje je detektirano kao jedna od glavnih ruta za krijumčarenje droga. Policija i carinici uspješno surađuju pa je ta suradnja rezultirala zapljenom 22,348 kilograma na graničnom prijelazu Klek, a drogu su u automobilu Fiat detektirali upravo djelatnici carine', izjavio je načelnik odjela za narkotike Hrvoje Neusidl te dodao kako je u ovom slučaju uhićen bračni par od 58 i 59 godina.

Prema Neusidlovim riječima, na GP Karasovići u srijedu 25. srpnja uhićen je Rumunj kod kojega su pronađena četiri kilograma marihuane, koju je skrio u osobnu prtljagu. Na istom graničnom prijelazu u subotu 28. srpnja uhićena su dva Albanca, starosti 22 i 24 godine, kod kojih je pronađeno 52,486 kilograma trave skrivene u automobilu. U borbi protiv krijumčara droge, kako je naveo Neusidl, ova policijska uprava surađuje i s policijama svih susjednih država, poglavito Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u sklopu čega se razmjenjuju kriminalističko-obavještajni podaci.

'Temeljem tih informacija usmjerava se postupanje policijskih službenika na terenu, što u konačnici dovodi do ovakvih velikih zapljena droge', kazao je Neusidl.