UBOJSTVO IVANE HODAK

Na Šlogarovoj jakni nema baruta?!

29.01.2010 u 12:59

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ivane Hodak svjedočio je vještak Damir Tomašek iz centra za kriminalistička istraživanja 'Ivan Vučetić'

U nastavku suđenja za ubojstvo Ivane Hodak svjedočio je vještak Damir Tomašek iz Centra za kriminalistička istraživanja 'Ivan Vučetić'. On je rekao da na Šlogarovoj jakni koji je dobio nakon njegova uhićenja nema ostataka baruta.

Na pitanje suca zašto nije vještačio ostalu odjeću, Tomašek je rekao da je nije ni dobio, pa je sud stoga zatražio dodatno vještačenje ostale odjeće.

Tomašek je objasnio da barutne čestice s ruku počinju padati četiri sata nakon pucanja iz vatrenog oružja, pa da postoji mogućnost da devet mjeseci nakon pucanja barutnih čestica nema više ni na odjeći.

Drugi vještak, Vojin Maštruko, objasnio je kako se barutne čestice ne mogu ukloniti ni vremenom ni pranjem, ali da je moguće da Šlogar za vrijeme ubojstva na sebi nije nosio jaknu koja je naknadno vještačena.

Na sudu je prikazana i 3D rekonstrukcija ubojstva, iz koje je ostalo jedino sporno kako to da je čahura dospjela na odmorište između prvog i drugog kata stambene zgrade, a Ivana Hodak ubijena je na prvom katu.

Maštruko je objasnio da je takvo što moguće zbog načina na koji pištolj izbacuje čahuru iz cijevi. Stoga je zatraženo i dodatno vještačenje da se utvrdi je li se Ivana Hodak kretala nakon prvog hica.