KRAĐE GORIVA IZ STROJEVA

Na sisačkom području operiraju lopovi 'dizelaši'

21.07.2009 u 12:14

Bionic
Reading

Na području Novske, Kutine i Gvozda u posljednje vrijeme zaredale su krađe goriva iz radnih strojeva, a nepoznati lopov ili više njih posljednje akcije izveli su proteklog vikenda u Voloderu i mjestu Lipovljani odakle su iz pet radnih strojeva ukrali 250 litara dizela, izvijestila je sisačko-moslavačka policija

Krađe goriva prvo su počele prije tri mjeseca kod Topuskog u mjestima Čemernica i Batinova Kosa. Tamo je nepoznati lopov u više navrata nasilno otvorio spremnike za gorivo na radnim strojevima i iz njih ukrao veće količine dizela, oštetivši vlasnike za nekoliko tisuća kuna.

Posljednje dvije veće krađe zabilježene su proteklog vikenda u Voloderu, gdje je iz dva radna stroja ukradeno 80 litara dizela te u Lipovljanima iz kojih je nepoznati lopov, nasilno otvorivši poklopce rezervoara na tri radna stroja, pobjegao sa 170 litara tekućeg plijena.

Policija traga za kradljivcem i za sada nije poznato je li riječ o istom počinitelju koji bi možda razmislio o posljednjima krađama da je znao za današnje pojeftinjenje goriva, posebice dizel čija je cijena pala za 3,9 posto.