PRIJETNJA HNS-U

Na Poljudu pronađene sjekire?!

25.09.2012 u 11:35

Bionic
Reading

Revolt Dalmatinaca protiv HNS-a i struktura bliskih Zdravku Mamiću, koje su po općem mišljenju privatizirale hrvatski nogomet i rade isključivo u interesu jednog kluba, demonstrirao se na subotnjoj utakmici Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu na prilično neobičan način: kako tportal doznaje, prilikom rutinskog pregleda stadiona policija je uoči susreta pronašla - sjekire!

Nekoliko komada ovog alata (ili oružja) bilo je skriveno na istočnoj tribini zajedno s još nekoliko bengalki, a navodno je na svakom komadu bilo uredno zapisano ime ili naziv nekog od 'grobara hrvatskog nogometa' - od samog HNS-a, preko Zdravka Mamića, Davora Šukera, Igora Štimca...

U splitskoj policiji potvrdili su nam pronalazak 'nekoliko predmeta podesnih za napad i desetak komada pirotehničkih sredstava', no odbijaju dati bilo kakve dodatne informacije dok traje kriminalistička obrada.

Što se točno željelo postići ovom akcijom, zasad nije jasno, no općeniti stav splitske publiko vrlo je jasan: svih desetak tisuća gledatelja u nekoliko navrata glasno je skandirao poznatu 'HNS, pederi, nogomet ste sj...', dok je Torcida na svojoj sjevernoj tribini razvila veliki transparent s porukom 'Na prvoj crti vojska je bijela, kapitulaciju tvoju slavit će Hrvatska cijela! Mamiću odlazi!'.

Nezadovoljstvo Hajdukovih navijača prilično je razumljivo jer je u ovom prvenstvu klub već u nekoliko navrata pokraden, dok u hrvatskom nogometnom prvenstvu još uvijek sude suci koji su bili dio kriminalne hobotnice na čelu sa Željkom Širićem i Stjepanom Djedovićem. Razotkrio ih je Hrvoje Maleš u prošlogodišnjoj akciji s USKOK-om, no nikakve značajne promjene nisu se dogodile - jednako kao što iz 'močvare' o kojoj je govorio ministar Željko Jovanović zasad nije eliminiran nijedan komarac.

Vrijedi napomenuti da je Hajduk usprkos tome još uvijek uvjerljivo najgledaniji hrvatski sportski klub: po danas objavljenim podacima, na šest ovogodišnjih utakmica na Poljudu prisustvovalo je prosječno 18.500 gledatelja, dok je za četiri utakmice hrvatske lige prosjek respektabilnih 13 tisuća gledatelja po susretu.