ilegalno zapošljavanje

Na Platku radili strani radnici bez dozvole: Direktor dao ostavku

23.05.2024 u 14:28

Bionic
Reading

U tvrtki Goranski sportski centar, koja upravlja skijalištem Platak kod Rijeke, tijekom protekle sezone radili su strani državljani bez dozvole, zbog toga je direktor GSC-a Alen Udović podnio ostavku, potvrđeno je u četvrtak na sjednici primorsko-goranske Županijske skupštine

Tijekom aktualnog sata sjednice Županijske skupštine HDZ-ov vijećnik Sanjin Vrkić je upitao je li točna informacija da su tijekom sezone na Platku zapošljavani stranci bez dozvola, odnosno ilegalno, i tko je za to odgovoran. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina potvrdio je točnost informacije, te dodao da je zbog toga direktor dao ostavku.

Vrkić je župana potom upitao je li znao za taj slučaj, a Komadina je odgovorio da su za to saznali kad je inspekcija utvrdila da je bilo zapošljavanja bez dozvola. Zatražili smo odgovornost od direktora te je on podnio ostavku, rekao je župan.

Vršiteljicom dužnosti direktorice GSC-a imenovana je Biljana Stipetić Kalinić iz županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu upravljanje projektima. Ovih dana se očekuje raspisivanje natječaja za direktora tvrtke.

sve osim nogometa