INCIDENT PRED KATEDRALOM

Na molitvenom skupu u Rijeci napadnut fotoreporter

06.01.2024 u 16:10

Bionic
Reading

Na molitvenom skupu u Rijeci u subotu, u organizaciji građanske inicijative Marijinih sinova dogodio se incident u kojem je napadnut fotoreporter FaH-a, fotografske agencije Hine, a policija je nakon provjere izvijestila da nije bilo prekršaja ili drugih protupravnih radnji.

Unatoč jakoj kiši, na molitvi pred katedralom sv. Vida okupilo se dvadesetak sudionika kao i nekoliko desetaka prosvjednika protiv održavanja molitve. U jednom trenutku muškarac s molitvenog skupa napao je fotoreportera FaH-a. Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je "pozvala jednog sudionika javnog okupljanja radi provjera sumnje u počinjenje prekršaja, kojom prilikom nisu utvrđena obilježja prekršaja ili drugih protupravnih radnji".

Fotoreporter koji je obavljao je svoj posao fotografirajući događaj kazao je da ga je jedan od sudionika molitvenog skupa prijeteći i bez povoda uhvatio za odjeću.

Nakon što ga je zatražio da ga pusti situacija se nakratko primirila, dok fotoreporter nije počeo fotografirati jednu od sudionica skupa u molitvi. Tada ga je isti muškarac ponovno pokušao verbalno i fizički napasti no fotoreporter se izmaknuo i udaljio. Napadača je zadržao drugi muškarac te ga je odvela policija.