POČELA SEZONA

Na Makarskoj rivijeri više od 9000 gostiju

01.05.2013 u 16:49

Bionic
Reading

Tradicionalni Prvosvibanjski uranak u Baškoj Vodio bio je središnja proslava Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, na Makarskom primorju, a na toj tradicionalnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji uz dobru gastronomsku ponudu okupilo se više od tri tisuće gostiju sa cijele Makarske rivijere

Najspretniji su se natjecali tko će do janjca obješenog na vrhu nalojenog jarbora i kako iz 'kariole' pogoditi alku, a prazničkom slavlju prethodila je večer s besplatnim rižotom i pićem te nastupom Gradske limene glazbe Imotski.

Inače, za prvosvibanjske praznike u hotelima na Makarskoj rivijeri boravi više oko 7200 gostiju uglavnom stranih, a prema podatcima turističkih ureda više od dvije tisuće turista stiglo je u apartmane i sobe kod privatnih kućevlasnika.

I nakon praznika na Makarskom primorju poslovanje nastavlja više od 30 hotela u kojima će se, prema podatcima hotelijera, odmarati oko tri tisuće gostiju, uglavnom stranih. Veće grupe i bolju popunjenost hotelijeri najavljuju potkraj idućeg tjedna.