znakovito ukazanje

Na konferenciji u Zagrebu Grabar Kitarović osvanula u prvom redu uz premijera Plenkovića

02.03.2023 u 09:59

Bionic
Reading

U Zagrebu se održava ministarski sastanak u okviru IV. sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju (P-TECCP), koji će se usredotočiti na jačanje transatlantske energetske solidarnosti i osiguranje napora za energetsku tranziciju i jačanje energetske sigurnosti te daljnje regionalne integracije.

U svjetlu sve bliži predsjedničkih izbora, u vremenu kada stranke već razmišljaju o mogućih kandidatima sigurno je zanimljivo da je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sjedila u prvom redu uz premijera Andreja Plenkovića. U javnosi se nagađa da bi se Grabar Kitarović uz podršku HDZ-a mogla pokušati vratiti na Pantovčak krajem iduće godine.

  • +24
U hotelu Westin održano je otvorenje sastanka Partnerstva za transatlantsku, energetsku i klimatsku suradnju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Siguran sam da jučerašnji poslovni forum i današnji ministarski sastanak doprinose raspravi o dekarbonizaciji, energetskoj sigurnosti i čistim energetskim tehnologijama. Vjerujem da ćemo na taj način istaknuti rješenja nadilaženja energetske krize i ubrzavanja zelene tranzicije', rekao je premijer Andrej Plenković u uvodnom govoru.

Na ministarskom sastanku govorili su Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Ditte Juul Jørgensen, glavna direktorica Uprave za energetiku, EK, i Jennifer M. Granholm, ministrica energetike SAD-a.

Dvodnevni skup organizira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo energetike SAD-a, Američko-srednjoeuropsko poslovno udruženje i Atlantsko vijeće. P-TECC obuhvaća 24 zemlje srednje i istočne Europe i komplementaran je Inicijativi triju mora s naglaskom na energetsku infrastrukturu, međusobnu povezanost i sigurnost.

Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović na konferenciji u hotelu Westin Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl // Pixsell
U hotelu Westin održano je otvorenje sastanka Partnerstva za transatlantsku, energetsku i klimatsku suradnju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL