ISTARSKI DILERI

Na kokainu i heroinu zaradili nekoliko stotina tisuća kuna

07.04.2013 u 21:30

Bionic
Reading

Jednomjesečni pritvor određen je trojici muškaraca koje se sumnjiči da su prodajom droge na području Primorsko-goranske i Istarske županije ostvarili protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća kuna, izvijestila je primorsko-goranska policija

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenije Zorc jučer je donijela odluku da se u pritvoru na mjesec dana zadrže 35-godišnjak s područja Kastva i dvojica Puljana u dobi od 38 i 25 godina.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga primorsko-goranske policije proveli su opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu, izvijestila je policija. Temeljem naloga nadležnih županjskih sudova pretraženi su stanovi i vozila koje su koristili te je pronađena veća količina droge.

Pronađeno je 24,2 grama heroina, 11,2 grama kokaina, 11 grama marihuane, 2,4 grama sjemenki indijske konoplje, 53 tablete suboxsone, više digitalnih vaga, mobitela i drugih predmeta te novca u domaćoj i stranim valutama u iznosu od 80.000 kuna te zlatnina vrijedna oko 100.000 kuna. Samo pronađena i oduzeta droga na crnom tržištu vrijedi oko 20.500 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u protekla dva mjeseca na pulskom području prodali oko 600 grama heroina i između 50 i 100 grama kokaina. U tom razdoblju, utvrdila je policija, 35-godišnjak je iz Pule dopremio na područje Primorsko-goranske županije i prodao 290 grama heroina i 46,5 grama kokaina.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, javila je PU primorsko-goranska.