KUPAČI, OPREZ

Na Kantridi vidjeli velikog morskog psa!

22.08.2011 u 15:13

Bionic
Reading

'Uočen je morski pas, molimo vas ne udaljavajte se od obale', preko megafona su spasioci danas oko 13 sati i 30 minuta obavještavali kupače na plaži Ploče na riječkoj Kantridi

Iako informacija nije nimalo bezazlena, kupači je nisu baš shvatili ozbiljno, tvrdi jedan Riječanin koji se tada ondje nalazio.

Potvrđuje nam to i 26-godišnji spasilac Tomislav Slavica koji je vidio morskog psa oko 200 metara od linije koja ograđuje plažu.

'Iako smo oglasili ljude preko megafona, oni su se i dalje kupali u plićaku, kao da se ne događa u stvarnosti', kaže i opisuje nam što je vidio pred kraj radnog vremena.

'Kolega Petar Bralić i ja vidjeli smo peraju prema Brodogradilištu 3. maj, jedan je gliser kružio okolo i uspio ga je potjerati. Nakon 20 minuta vidjeli smo ga opet prema invalidskoj plaži Kostanj. Išao je velikom brzinom i tada sam vidio dvije peraje, leđnu i repnu', rekao nam je Slavica.

Inače, Tomislav Slavica bavi se podvodnim ribolovom i ribolovom općenito i kaže da je siguran da se radi o morskom psu, no o kojoj vrsti, nije siguran.

Odmah je, kaže, javio Lučkoj kapetaniji. Nazvali smo lučkog kapetana u Rijeci Darka Glažara, ali do njega ova uznemirujuća informacija nije došla.

O morskom psu na Kantridi nisu čuli ni u riječkom Centru za obavješćivanje, no, kupači, ipak pripazite.