TEŠKA NESREĆA

[FOTO] Na jugu Njemačke vlak iskočio iz tračnica, najmanje tri osobe poginule. Među ozlijeđenima ima i djece

03.06.2022 u 14:24

Bionic
Reading

U selu Loisachauen, dijelu gradića Burgrain nedaleko od Garmisch-Partenkirchena na jugu Njemačke oko 12.15 sati došlo je do teške željezničke nesreće. Vlak je iskočio iz tračnica, a zasad je potvrđeno troje preminulih

Kako javlja portal bavarskog javnog servisa br.de, u tijeku je velika spasilačka operacija. Glasnogovornik policije Gornje Bavarske Stefan Sonntag rekao je da u nesreći ima i veliki broj lakše ozlijeđenih putnika, no nije poznato koliko. DW javljaju o najmanje šezdeset ozlijeđenih, od čega njih 16 teže.

"Trenutno je u tijeku velika operacija", rekao je glasnogovornik policije koji je dodao da je vlak u trenutku nesreće bio prilično pun.

Uzrok nesreće još uvijek je nepoznat, no kako javljaju njemački mediji, nekoliko vagona se prevrnulo. Glasnogovornik integriranog centra za nadzor hitnih situacija Gornje Bavarske kaže da je nekoliko putnika prevezeno u bolnicu.

Glasnogovornik bavarske savezne policije rekao je kako je putnički vlak išao prema Münchenu i iz nepoznatog razloga iskočio iz tračnica u Burgrainu. Hitne službe izvlače putnike kroz prozore.

'Među ozlijeđenima ima svih dobnih skupina, a ne može se isključiti da je u vlaku bilo mnogo učenika', rekao je.

Željeznički promet između Garmisch-Partenkirchena i Oberaua je blokiran.

Spasilačka akcija je u tijeku. Na terenu je šest spasilačkih helikoptera kojima su ozlijeđeni prevezeni u bolnice.

Nesreća se dogodila u trenutku kada Njemačka kreće na produženi vikend zbog blagdana Duhova. Nesreća se dogodila i dva dana nakon uvođenja prijevozne karte od 9 eura za putovanja diljem zemlje, što je dovelo do povećanog broja putnika u regionalnim vlakovima.

  • +5
Željeznička nesreća u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: AFP / STR