SKANDAL

Na jedrenjaku Jadran kojeg Hrvatska potražuje od Crne Gore pronađeno 50 kg kokaina

19.04.2019 u 19:22

Bionic
Reading

Crnogorska policija je na školskom brodu 'Jadran' pronašla više od 50 kilograma kokaina, piše crnogorski portal Vijesti.

Policija je, navodno, pretragom broda pronašla veću količinu droge nego što su istražitelji prvotno pretpostavljali da će se ovim putem pokušati prošvercati.

Iako još nema službene potvrde, policija i tužiteljstvo su izdvojili jednog člana posade SB 'Jadran' kao mogućeg počinitelja i on će najvjerojatnije biti lišen slobode.

Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta tako su završili su na Odjelu sigurnosti Tivat gdje su davali izjave. Izjave će biti uzete i od svih članova posade "Jadrana", a istraga se nastavlja.

Iz Ministarstva obrane javili su da je vojna policija na brodu pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga i tako je "spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje broda", pišu Vijesti.

Crnogorci smatraju da je jedrenjak Jadran koji potražuje Hrvatska vlasništvo njihove zemlje.

"Jadran" je školski brod jedrenjak trenutačno u službi crnogorske ratne mornarice koji je 1990. iz matične luke Split odvezen na remont u brodogradilište u Tivtu gdje se zatekao tijekom ratnih razaranja Hrvatske i u konačnici otuđen. Hrvatska sada želi da joj ga Crna Gora vrati.